100 ORD

Södermanlands Nyheter

2021-07-13 Äntligen loppis påJogersö

Lilian, Roger, Lars-Åke, Sture, Janne, Sten, Sören och Ingemar (bakom kameran) efter väl utfört arbete. Foto: Ingemar/Lions

Äntligen var det flera som sa när dom träffade oss och andra kompisar på Jogersö tisdagen den 13 juli. Alla tänkbara och icke tänkbara parkeringsplatser var upptagna ända fram till Jogersö bron. Många var där för att bara bada, äta glass eller köpa/sälja grejor. Temperaturen var på topp och alla tycktes trivas med att bli ”utsläppta” igen. Vårt jobb tillsammans med OIK och Bissarna som går ut på att sköta köandet, platser och att ta betalt fungerade bra för att vara första gången i år. Som det ser ut nu så fortsätter Bakluckeloppis ett tag till i sommar. Alltid tisdagar med start klockan 17:00. Lions Club Oxelösund. www.oxelosundlions.se.leo.

2020-10-19 Lions Tåget, en känd profil i Oxelösund

Vi har även i år, trots alla restriktioner, lyckats med att köra Lions Tåget regelbundet i åtta veckor. Före och efter säsongen vecka 25–32 var det körningar med skolklasser, bröllop och kommunen som fick den äran. Tåget har gått bra, endast smärre reparationer har behövts. Antalet passagerare har varit ca 15 000 som har åkt via Centrum till Läget, Fiskehamnen, Stenvik, Jogersö. Vi har fått många ”Tack” från äldre samt fått chansen att lära yngre att också säga tack. Nu står Tåget väl inpackat för att tidig vår 2021 åter komma ut på banan. Vår klubb fortsätter nu med aktiviteter som inte kräver fysiskt närvaro av våra medlemmar. Som exempel kan nämnas Tårtkalas torsdag 29/10 för de äldre på Björntorp, Sjötången och Sunnangården. Vi kommer även att skicka bidrag till Familjecentralen, köpa katastroftält till Lesbos Grekland samt bidrag för att hjälpa barnen i Beirut. Projekt som vi själva styr över = allt kommer fram. Hälsningar från www.oxelosundlions.se.

2020-02-21 Fest i klubblokalen

Hej Lions med nära och kära! I går fredag hade vi en mycket trevlig fest i vår lokal och alla var mycket nöjda. Glada miner, gott att äta och dricka och levande musik. Vad mer kan man önska när vi har "väldens" bästa Program Kommittee! Tack teamet Lilian, Margareta, Lars-Åke, Janne, Lars-Göran, Britt-Marie och Johan. Tror att det var första gången så många dansade i köket till Bröderna Almkvist. Lilian och Janne fick var sin välförtjänt Melvin Jones Fellow, det finaste man kan få från Lions International. Dom har gjort väldigt mycket för att höja trivseln i vår klubb, våra program och livskvaliten för andra människor. Grattis och lycka till!. Ny fest i höst? Vänlig hälsning/Lions Club Oxelösund Ps. Bilderna tagna av Sven-Erik.

2020-02-15 Loppisgruppen

Klubbmöte 2020-02-11

Två medlemsmöten har vi haft i år, ett i januari och ett i februari. Januari hos LearningWell holding i Nyköping (mycket uppskattat) samt februari hemma. Februari mötet innehöll besök av vår zonordförande Mats Gernandt samt premierande av våra medlemmar Lars Kuntze 25 år, Sture Lööf 20 år, Sten Bjelmrot 20 år, Lars-Göra Blyckert 20 år och Johan Hennings 15 år. Som ett tack för sina år i vår organisation och för att ha förbättrat livet för många människor fick dom ett Chevron märke. På mötet fick vi även färsk information om hur våra bidrag används för Dom Glömda Barnen (ett Lions projekt) i södra Turkiet. En ny akut situation för många flyktingbarn har uppstått och behovet och vår hjälp med skolmoduler, kläder, filtar och mat fortsätter. All hjälp kommer garanterat fram. Tack till alla som hjälper oss att hjälpa på plats. www.oxelosundlions.se.

Vårt samarbete med lokala optiker fungerar mycket bra. Hittills i år har vi fått ca 3000 par begagnade glasögon (ca 450 meter om man lägger dom på rad!). Vi tvättar, torkar och paketerar i banankartonger för transport till Vision For All (visionforall.org, 90-konto) för kontroll och uppmätning. VFA är en ideell organisation som arbetar med de allra fattigaste som inte kan betala för varken undersökning eller glasögon. Efter kontroll och uppmätning (godkända glasögon) transporteras de sedan med flyg till områden där behoven är stora. De optiker som utfört kontroll/uppmätning i Sverige följer med under hela aktiviteten. En garanti för att allt fungerar på plats. Behovet är mycket stort bl.a. i syd Amerika. Glasögonen utprovas sedan på plats och gåvan blir en enorm upplevelse för fattiga människor som kanske inte har sett de närmaste på flera år. En uppskattad aktivitet. Tack till alla som skänker sina gamla glasögon till ”våra” lokala optiker. Vi fortsätter gärna! www.oxelosundlions.se.

Klubbmöte 2020-02-11

Vi är mycket glada i vår klubb efter att ha fått två nya medlemmar i år, Britt-Marie Blyckert och Gudrun Buvall Karlsson. Britt-Marie och Gudrun har tidigare varit med och hjälpt till med alla våra aktiviteter som funktionärer. Nu välkomnar vi dom som medlemmar. Vi är nu 25 medlemmar och hoppas på ytterligare ca 5 nya, män som kvinnor. Det behövs för att klara våra tunga aktiviteter som t.ex. Lions Oxelö Marknad, loppisar, aktiviteter för barn och äldre, Lions tåget mm. Vår nya hemsida www.oxelosundlions.se börjar nu att fungera, kolla gärna. Nästa aktivitet blir Barnlördagsliv lördagen 18 april. Ses då!

2019-11-30

Ljus & Värme 2019-11-30 på torget vid eken. Vi var ca tio medlemmar med full vinterutrustning. Foto: I Urborn/Lions

Lions Club Oxelösund.

Vi fick även i år vara med på Ljus & Värme (Julmarknad) på torget iOxelösund. Vår plats brukar vara vid stora eken, så även i år. Tio medlemmar iförda långkalsonger,tröjor och toppluvor frös ikapp under dagen och både loppisprylar och varm korv med bröd såldebra. Alla intäkter går naturligtvis till hjälpverksamhet i vår kommun. Ett bevis på att vi serverarsupergod korv fick vi av Svenska Riksdagens 2: a vice talman som provsmakade. Klart godkänd,tackar. Vi ses snart igen. God Jul och Gott Nytt År från era vänner i Lions Club Oxelösund. www.oxelosundlions.se

2019-10-23

Återigen har vi träffat de äldre i vår kommun. Vi startade på Sjötången, fortsatte till Vitsippan och avslutade på Björntorp. Med på miniturnén var Gubbröra, musikunderhållning med influenser av Country&Blugrass. En banjo och två gitarrer. Peo Saxe, Kenth Nyqvist och Lars Wärn. Mycket uppskattat och bäddat för en repris längre fram. Kaffe och tårta till alla. Stort tack till all personal! Nu satsar vi på Ljus och Värme lördag 30 november. Korv och loppis. Kom då!

2019-07-15

Lions Club Oxelösund

Utöver att köra Lions tåget och medverka på Jogersö Bakluckeloppis så har vi haft nöjet av att under maj-juni glädja dom äldre i vår vackra stad. Tillsammans med personal på Sunnangården, Sjötången och Björntorp så har vi fixat med underhållning, Glade Glenn, samt medverkat på 5-kamper. Allt har varit mycket uppskattat. Stort tack till personalen. Vi har även med hjälp av Lions tåget skjutsat runt boende på Björntorp och Sjötången. Fint väder, ca 1,5 timmar, en rundtur i hela kommunen. Många glada ansikten. Tidigare under maj-juni så har sex skolor utnyttjat möjligheten att åka tåg. Kul tycker vi som kör, de äldre och barnen. Nu har vi kommit igång med de vanliga turerna med Lions tåget från Centrum mån-lör enligt tidtabell. Platser som vi åker till är Badhusviken, Gästhamn Femöre och Jogersö Havsbad. Resorna är gratis men vi tar gärna emot bidrag. Sista turen för i år blir den 10/8. Den 31/8 är det Femöredagen och då är vi naturligtvis med hela dagen. Lions tåget, korv och loppis. Vi ses i sommar! www.oxelosund.lions.se.

 
page1image42617072
page1image42616656

Tre viktiga aktiviteter 2019

Lions Club Oxelösund. Lite resumé över tre viktiga aktiviteter för Lions under sommaren 2019. Lions Oxelö Marknad. Fungerade bra och besökare kom i jämna strömmar hela dagen. Programmet med artister, tivoli, knallar, stipendier mm fungerade och spontana ”tack” gladde alla 50 funktionärer. Tyvärr blir den totala sponsorhjälpen mindre och mindre och det påverkar naturligtvis vår förmåga att hjälpa behövande i kommunen. Allt vi får in skall också ut. Lions tåget. Normala turer under 8 veckor med ca 16 000 passagerare. Lite färre än 2018 men ändå mycket bra. Tack snälla tåget och ni som vågade åka med. Vi gjorde även 15 turer med förskolor, skolor och de äldre. Bakluckeloppis. Trots inställning av en tisdag (regn) så blev resultatet ca 1350 bilar, ca 100 färre än 2018. Populär och mycket uppskattad aktivitet tillsammans med Bissarna och OIK. Tack alla medspelare!

www.Oxelosundlions.se

Den här webbsidan använder cookies. Genom att vilja använda denna sida tryck på Godkänn.