Bli en Lions och gör skillnad

Lions bygger på frivilligarbete

Att bli medlem i en Lionklubb ger dig möjlighet att arbeta lokalt, nationellt eller internationellt. Du får nya vänner i ett nätverk av Lionsmedlemmar. Du lär dig att hålla i projekt som gör samhället bättre för dem som bor där och har roligt på samma gång.

 

Nedan är exempel på vad lionmedlemmar runtom i världen kan berätta om sina erfarenheter som medlemmar i en global organisation.

Medlemsformer

Välja den medlemsform som passar dig

Lionklubbar består av olika sorters människor i samhällen nästan överallt i världen. Därför erbjuder vi flera sätt att bli medlem – och att hjälpa. Lions clubs erbjuder frivilligprogram för tonåringar, collegestudenter, barn, vuxna och familjer.

  • Vanligt medlemskap: Är du intresserad av frivilligprogram, samhällsservice och att göra världen till en bättre plats att leva i? Lions Clubs International (LCI) erbjuder samhällsmedborgare möjlighet att arbeta frivilligt tillsammans i en lokal grupp. Medlemmar förväntas uppfylla medlemskraven, t.ex. betala de avgifter som klubben och LCI fastställer. Ta första steget på väg mot medlemskap i dag – kontakta en lokal klubb och be att få bli inbjuden till ett möte.

  • Familjemedlemskap: Söker du speciella frivilligprogram och -aktiviteter som du kan genomföra tillsammans med familjen? Familjemedlemskap tillåter släktingar att utföra frivilligarbete tillsammans till en lägre avgift. Familjemedlemmar måste uppfylla medlemskraven, bo i samma hushåll och tillhöra samma klubb. Barn kan inte bli medlemmar men kan delta i Lejonungeprogrammet som ger barn under tolv år möjlighet att bygga upp en livslång hängivelse att hjälpa andra. Om mer än en medlem av din familj går med i en klubb, säg till dem att gå med som en familjeenhet.

  • Studentmedlemskap: Våra frivilligprogram för studenter gör att du lär känna nya vänner – och samtidigt hjälper andra i samhället. Som studentmedlem är avgiften reducerad. Om du går en utbildning och är mellan 18 och 30 år kan du säga till klubben du går med i att du vill dra fördel av studentmedlemsprogrammets avgiftsrabatt.

  • Leo-till-lionmedlemskap. Om du är en nuvarande eller tidigare leoklubbsmedlem mellan 18 och 30 år, utnyttja möjligheten till avgiftsrabatt och fortsätt utföra frivilligarbete med Lions Clubs International … som lionmedlem!

Kontakta KLUBBENS medlemsansvarige

Den här webbsidan använder cookies. Genom att vilja använda denna sida tryck på Godkänn.